Windows aplikacije

Izdvojeni projekti

Win apps

Tportal.hr

Windows 8/8.1/10 ili Windows Store aplikacije su nova vrsta aplikacija koje rade na Microsoft operativnom sustavu Windows 8/8.1/10, a razlikuju se od dosadašnjih desktop aplikacija.
Nove Windows 8/8.1/10 aplikacije pružaju korisnicima jednostavnost korištenja jer imaju jedan prozor koji ispunjava cijeli ekran računala, a podržavaju različite izglede (engl. layout) i poglede ovisno o položaju i rezoluciji ekrana. Podjednako dobro rade na ekranima osjetljiv na dodir, olovku i/ili s mišem i tipkovnicom, a umjesto dosadašnjih ikona koriste pločice (engl. tiles). Dodirivanjem ili klikom na pločicu aktivira se pojedina aplikacija. Pločice su u mogućnosti prikazivati najnovije informacije bez otvaranja pojedine aplikacije te stoga korisnicima pružaju potpuno novo iskustvo u odnosu na dosadašnje aplikacije.

U sklopu razvoja pojedine Windows 8/8.1/10 aplikacije nudimo sljedeće usluge koje obuhvaćaju sve potrebe faze prije samog korištenja:

  • osmišljavanje (idejno i konceptualno),
  • projektiranje (definiranje i specificiranje zahtjeva),
  • dizajniranje (korisničkog sučelja i izgleda aplikacije),
  • razvoj (programiranje, povezivanje i pakiranje),
  • testiranje (korisničkog iskustva (UX), interakcije na dodir, funkcionalnosti i performansi),
  • objava aplikacije i certificiranje na Windows Store-u,
  • podrška (nadzor, održavanje i dogradnja).

Primjeri Windows 8/8.1/10 aplikacija:

Windows 8/8.1/10

Windows 10 je novi operativni sustav našeg partnera tvrtke Microsoft. Nudi potpuno novi koncept koji mijenja način korištenja računala jer objedinjava praktičnost tableta i učinkovitost računala.

Novo sučelje Windowsa nalik je sučelju pametnog mobitela (engl. smartphone). Za razliku od dosadašnjih verzija posebno je prilagođen ekranima na dodir, ali ga se može koristiti i bez ekrana na dodir.

Windows 10 radi na vašem osobnom računalu, prijenosniku i tabletu, a postoji i verzija za korištenje na pametnim mobitelima.

Detalje o novim operativnom sustavu Windows 10 možete saznati na službenoj Internet stranici našeg partnera Microsoft Hrvatska (https://www.microsoft.com/hr-hr/windows)